14 Şubat 2017 Salı

| Öğrenciler ve Çalışanlar İçin Toplu İş Sözleşmesi El Kitabı

Blogumun değerli takipçileri bu blogu açarken gerek sektörel bazda gerekse akademik olacak şekilde yazılar eklemeye ve bilgilendirmeler yapmaya çalıştım. Bugün ise sizlere değerli üniversite arkadaşlarım Hamit Atakan Dilbaz ve Fatma Özkan ile birlikte yazdığımız bir elektronik kitabı sizlerle paylaşmak istedik.


Her Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri okuyan öğrencinin kesinlikle bilmesi gereken "6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu"ndan esinlenerek yazdığımız bu kitapta gerek kanundan gerekse bu alanda değerli eserler üretmiş bir çok değerli yazardan alıntılar yaparak ve somut örnekler vererek açıklamaya çalıştığı Toplu İş Sözleşmesi Süreci'ne elimizden geldiğince değinmeye çalıştık. Gerek öğrenciler için Toplu İş Hukuku derslerinde gerekse sendika üyesi çalışanların toplu sözleşme görüşmelerini ve sürecin işleyişini daha iyi algılamaları açısından bir yardımcı kaynak yaratmaya çalıştık. 

Yazdığımız bu kitabı bilgisine ve tecrübesine güvendiğimiz değerli hocalarımıza ve toplu iş sözleşmesi konusunda yüksek tecrübe sahibi insanların onaylarını da alarak sizlerle paylaşıyoruz.

Faydalanmanız ve bilgilenmeniz dileğiyle...



Teknolojiyi seven aynı zaman işçi hakları, toplu iş hukuku ve iş hukukuna ilgisi olan ve sendikalar hakkında araştırma yapmayı seven birisiyim sadece... Çalışma Ekonomisi mezunu ve sendika uzmanı...