4 Nisan 2017 Salı

| İngilizce Konuşmak İçin Etkili Yollar

İlkokuldan beri sürekli ingilizce dersleri alıyor ve kelimeler ezberliyoruz. Ancak üniversiteden mezun olduğumuzda dahi kendimizi ifade edecek en temel cümleleri bile kuramıyoruz. Bu yazımda sizlere kendiminde denediğim basit ama etkili yöntemleri önereceğim.


Sürekli Konuşun!

Dil öğrenmenin en etkili yanı sürekli o dili konuşmaktır. Yurt dışına çıkacak imkanınız ya da zamanınız yoksa kendinize internetten sohbet edebileceğiniz arkadaşlar edinin. En kolayı dünyada 1.3 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook... En basit şekliyle "Learn English" şeklinde basit bir arama yapıp üye sayısı yüksek olan Facebook Gruplarına dahil olun. Gruplara üye olduktan sonra sizin gibi ingilizce öğrenen insanlarla konuşmak istediğinizi belirten ufak bir yazı yazıp (bu kısımda Google Translate'den yardım alabilirsiniz) paylaşın. Oradan sizinle konuşmaya hazır insanlar arasından istediğinizi seçip geri dönüş yapabilir ve konuşmaya başlayabilirsiniz. Unutmayın sürekli iletişimde olmanız ingilizcenizi canlı tutacaktır ve geliştirmenize fırsat tanıyacaktır. Önerdiğim Facebook gruplarına yazımın sonundan ulaşabilirsiniz.

Basit Dile Sahip Diziler İzleyin, Müzik Dinleyin ve Hikayeler Okuyun

Özellikle konuşma şeklini tam kavrayabilmeniz ve kulağınızın kelimelerin söylenişlerine alışması için basit ingilizce dizileri ingilizce altyazı ile izleyin. Dizi olarak önereceğim Oxford'un hazırladığı "English Extra" dizisi bizler gibi yeni başlayanlar için oldukça iyi bir dizi. Youtube üzerinde tüm bölümlerine erişebilir ve altyazılı ve altyazısız şekilde izleyebilirsiniz. Size önerim dizinin bütün bölümlerini önce altyazılı olarak izleyip bitirin ardından altyazısız olarak izleyin. Müzik meselesine gelirsek eğer sakin ve hafif müzikler dinleyin çünkü bu tarz müziklerin dili daha rahat anlaşılabilir.

Ayrıca internetten basit ingilizce hikayeler bularak bunları okuyabilirsiniz. Bunu yapmanız özellikle kelime dağarcığınızı artırmanıza çok büyük katkı sağlayacaktır.

Kelime Ezberleyin ve Asistan Kullanın

Cümle kurabilmek en temel öğeler kelimelerdir. Günlük hayatta en çok kullandığınız ve insanlarla iletişimde işinize en çok yarayacak olan kelimeleri belirleyin. Bunu belirlerken dizide kullanılan kelimelere de dikkat ederek oradan kelimeler çıkarabilirsiniz. Ayrıca kelimeleri kullanırken cümle yapısını oturtabilmeniz ve kavrayabilmeniz için akıllı telefonunuza Duolingo ve Lingualeo gibi mobil asistanlar kurabilirsiniz.

Bunun yanı sıra üye sayısı yüksek olan bazı Facebook ingilizce grupları:

2. Learn English & meet new friends - 7.642 üye

Teknolojiyi seven aynı zaman işçi hakları, toplu iş hukuku ve iş hukukuna ilgisi olan ve sendikalar hakkında araştırma yapmayı seven birisiyim sadece... Çalışma Ekonomisi mezunu ve sendika uzmanı...

10 yorum:

  1. https://www.voscreen.com/ tavsiye edilir.

    YanıtlaSil
  2. En azından ben ingilizce çalışarak ingilizce öğrenemem. Gideceksin yerinde konuşup öğreneceksin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. 10 sene İngilizce görüp de konuşamamanın başka açıklaması olamaz sanırım

      Sil
  3. Film izlemek gerek arkadaşlar türkçe altyazılı diziler de işe yarayabiliyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. aslında yazılanların ve yorumların hepsi doğru. bir dili önce konuşarak öğrenebilirsiniz. bunun için de bol bol iletişim kurmalısınız. pratik yapmalısınız. daha sonra gramer bilgisi geliyor zaten.

    YanıtlaSil
  5. Duolingo da var. O da bayağı işe yarıyor tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. Ben dilimi geliştirmek için birçok uygulama denedim. Burada var olan önerileride deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. İngilizce konuşmanız için öncelikle bir amacınızın olması gerekir. Öyle bir heves ile ben ingilizce öğreneceğim derseniz bir kaç kelimeden sonra bıkıp bırakırsınız. Gerçek bir amacınız varsa Mesela; Tır şoförü olup yurt dışına çıkmak veya işiniz gereği zorunlu konuşmak gibi....

    YanıtlaSil
  8. Anlatılan tüm detaylar aslında herhangi bir dil öğrenimi için geçerli parametreler. Dil öğreniminde o dili konuşmayı denemelisiniz

    YanıtlaSil