16 Mayıs 2017 Salı

| Onur Ünlü Yapmış Yapacağını

Ömründe "Leyla ile Mecnun"u bir kere izlemiş ya da "Leyla the band" kliplerinden birini izlemiş biri Onur Ünlü'nün ne kadar kaliteli bir yönetmen olduğunun anında farkına varacaktır. Bunun dışında yapımını ve yönetmenliğini üstlendiği filmlerde ise farkının belli olduğunu hemen görecektir. Hatta eğer izlemediyseniz ya da izlediğiniz halde Onur Ünlü'nün olduğunu bilmiyorsanız; "Güneşin Oğlu", "Polis", "Sen Aydınlatırsın Geceyi", "İtirazım Var" filmlerini kesinlikle izleyin.


Sinema ve dizi sektörümüzün (bana göre) gelmiş geçmiş en iyi yönetmenlerinden biri olan Onur Ünlü, yine farkını ortaya koydu ve kendi yazıp yönettiği "Görünen Adam" filmini Youtube'da yayınlamaya başladı. Yine konu anlamında, bizimkiyle tamamen aynı olan ancak sadece ufak bir farkla bizim dünyamızdan farklı olan bir dünyada yaşayan Kurtuluş adındaki başrolümüzün başından geçenleri gayet eğlenceli ve hareketli bir şekilde anlatıyor.

Şu anda halihazırda ilk üç bölümü yayınlanmış olan dizinin yeni bölümlerinin de yakın zamanda yayınlanacağını düşünüyorum. Özellikle televizyon dünyasındaki sansürlerin yoğunluğu ve bazı kanalların bu durumu abartarak "penisilin" adındaki ilacın söylenişine dahi sansür eklemeleri ve konu itibariyle belli olaylar etrafında dönen ve dönüp dönüp aynı başlangıca geri gelen, çarpık ilişkiler fantezisinin dibine vuran dizilerden sıkılanlar için son dönemlerde internet dizileri bir kaçış yolu oldu. 

Ülkemizde çok fazla yapım olmasa da "Sıfır Bir" gibi amatör yapımlarla (amatör dediğime bakmayın kadro her ne kadar amatör olsa da bence televizyonlarda izlediğimiz dizilere taş çıkartır) başlayıp, Blu TV, PuhuTV gibi büyük şirketlerinde devreye girmesiyle son zamanlarda önemli bir aşama kaydeden internet dizisi sektörüne Onur Ünlü'nün de dahil olması biz izleyiciler açısından oldukça güzel bir haber...

Teknolojiyi seven aynı zaman işçi hakları, toplu iş hukuku ve iş hukukuna ilgisi olan ve sendikalar hakkında araştırma yapmayı seven birisiyim sadece... Çalışma Ekonomisi mezunu ve sendika uzmanı...

1 yorum:

  1. daha uzun olması gerekiyor 15 dakika çok az geliyor bize merakla bekliyoruz valla yeni bölümlerini :)

    YanıtlaSil