8 Şubat 2020 Cumartesi

| Blog Yazılarında Diğer Yazılara Link Vermenin Faydaları

Birçok internet sitesinin yazısında kendi sayfalarına bağlantı verdiklerini görmüşsünüzdür. Özellikle etiket sayfalarına verilen bu linkleri site yazarları neden veriyor diye düşünmek gerek. Bunun nedeni aslında oldukça basit: SEO.

"Peki SEO'ya normal dışarıdaki sitelerden aldığımız linkler etki etmiyor muydu ya içerideki ne alaka?" diye sorabilirsiniz. Ancak arama motoru örümcekleri için site haritası ne kadar önemliyse iç link bağlantıları da o kadar etkilidir. Bunun nedeni arama motorları sizin sitenizi indexlerken site içerisindeki tüm linkleri takip ederler. Bu yüzden site içi link inşasını güzel yaparsanız arama motorları gözünde sitenizin değeri artacaktır.


"Peki neden genelde etiket sayfalarına link veriliyor?" diye sorabilirsiniz. Bunun ise oldukça geçerli bir sebebi var. Bunun en temel nedeni ise site sahipleri ya da yazarları yazılarına etiket belirlerken özellikle anahtar kelimeye yönelik etiket belirledikleri için içeriklerde etiketlere link vermek site içi link inşasında oldukça önemli bir avantajdır. Siteniz her ne kadar kendi içerisinde link vermiş bile olsa anahtar kelimelerinize verdiğiniz linklerle birlikte site içerisinde arama motorlarının örümceklerini anahtar kelimelerinizle ilgili sayfalara yönlendirmiş olacaksınız. Bu da her ne kadar site içinde olsa da arama motorları örümceklerinin siteniz içerisinde anahtar kelime sayfalarını indekslemesi demektir.

Kısa bir ipucu vermekte fayda var: Yukarıda da bahsettiğim gibi site içi link inşası çok önemli bir konu ancak SEO'da her konuda dikkat etmeniz gerektiği gibi bunda da dikkatli olun ve aşırıya kaçmadan bir yazı içerisinde en fazla bir ya da iki adet link verin. Aksi takdirde her gün değişen arama motoru algoritmaları sonucunda alt sıralara düşebilirsiniz.

Misafir blogculuk konusunda da HarunLog ekibine de teşekkür etmek istiyorum. Başka yazılarda görüşmek dileğiyle...

Teknolojiyi seven aynı zaman işçi hakları, toplu iş hukuku ve iş hukukuna ilgisi olan ve sendikalar hakkında araştırma yapmayı seven birisiyim sadece... Çalışma Ekonomisi mezunu ve sendika uzmanı...